Windows 8 с над 200 млн. продадени лиценза

Тами Релър съобщи любопитни данни за продажбите на лицензи за Windows 8

Тами Релър съобщи любопитни данни за продажбите на лицензи за Windows 8 през първите 15 месеца, откакто системата е на пазара

Продажбите на лицензи за използване на Windows 8 превишиха 200 милиона броя, 15 месеца след излизане на новата ОС, съобщи вицепрезидентът по маркетинг на Microsoft – Тами Релър.

Темповете на продажби не намаляват, твърди компанията пред ZDNet. Обявените данни включват лицензи за Windows, доставяни с нови таблети или РС, както и обновления до Windows 8. Статистиката не отразява продажбите на корпоративни лицензи.

Microsoft припомня, че Windows се използва от над 1,5 милиарда души по света и затова компанията гледа с оптимизъм в бъдещето.

През май 2013 г. Microsoft се похвали, че продажбите на лицензи за Windows 8 са достигнали 100 милиона броя за седем месеца. Като се вземат предвид сегашните данни, излиза, че продажбите на системата следват постоянно темпо.

За сравнение, на Windows 7 трябваха шест месеца, за да достигне продажби от 100 милиона, почти колкото и на Windows 8. Но за една година „седмицата” се настани на 240 милиона компютъра, което означава, че Windows 8 изостава от нея.

Коментар