Престижна международна награда за реклама на М-Тел

На специална церемония в Холивуд на 26 януари 2007 г. телевизионната реклама, с която през юни 2007 г. М-Тел даде старт на най-младата мобилна мрежа в страната LOOP, беше отличена с престижния международен рекламен приз Mobius. Полученият сертификат е за второ място в категория Изключителна креативност”.
“Виновник” за авторитетната награда е креативният екип на рекламна агенция DM&B, с която мобилният оператор работи. В клипа сърдити възрастни хоравършат невероятни поразии на LOOP абонатите, недоволни от ниските цени, на които те разговарят помежду си. Рекламата е заснета от режисьорите Ян Фогел (Германия) и Рене Вилар-Риос (Испания), автори на проекти за гигантите Coca Cola, McDonalds и др. Продуцент е берлинската фирма Dickes. Клипът е сниман в Берлин, а един от героите в него е българин, който от 40 години живее в Германия.
Това е втората наградаMobius, която М-Тел получава за своя реклама. През 2004 г. компанията беше отличена отново за свой телевизионен спот, рекламиращ услугата “Гласова поща”. Мобилният оператор е и единствената компания в България, получила този престижен приз.
Наградите за реклама “Mobius” са основани пред 1971 г. в Чикаго като Фестивал на американските телевизионни реклами. През годините конкурсът добива известност като международен форум, чрез който рекламни агенции, продуценти, арт директори и дизайнери, ТВ и радио станции, както и корпоративни рекламодатели могат да получат признание за своите креативни усилия.

Коментар