Cisco пуска следващо поколение комутатори

Мрежовата компания Cisco пусна на пазара ново семейство продукти – платформата комутатори от клас изчислителен център Cisco Nexus, насочена към следващо поколение системи за съхранение на данни за стратегически обекти.
 
Nexus 7000 отговаря на тенденцията центровете за данни да се развиват в посока на модел, ориентиран към услугите, а мрежата да играе основна роля в “оркестрирането” на виртуалните ИТ ресурси, посочиха от Cisco.
 
Платформата за изчислителен център съчетава хардуерни и софтуерни технологии, вкл. серията комутатори Nexus 7000, които комбинират Ethernet, IP и устройство за съхранение на данни, архитектурата Cisco Trusted Security (TrustSec), операционната система Cisco Nexus Operating System (NX-OS) и Cisco Data Center Network Manager.
 
Архитектурата на Nexus 7000 е изградена върху обединена матрица, която едновременно поддържа съхранение на данни, Ethernet и IP трафик. Платформата осигурява капацитет до 15 терабита в секунда на всяко шаси. Решението дава възможност за консолидация и виртуализация на изчислителните ресурси.
 
С новата платформа Nexus 7000 Cisco е на път да осъществи своята визия за изчислителен център от следващо поколение – Data Center 3.0, коментираха от компанията за проучвания и анализи Yankee Group.

Коментар