Студент спечели турнир по програмиране на БАСКОМ

Божидар Пенчев, студент втори курс в специалност Компютърни науки към Софийския университет, спечели 1500 лева като победител в турнира по програмиране на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Състезанието се явява трети новогодишен кръг от частния конкурс на Мусала Софт и PC Magazine България.
Божидар печели за първи път турнира на БАСКОМ и досега не е повеждал в кръг от състезанието, уточниха от Мусала Софт.  Извън информатиката, в свободното си време се отдава на спорт – футбол и бягане.
Втора награда – 1000 лв. – отиде при Георги Герганов, студент втори курс Физика в СУ, а на трето място с награда от 500 лева е Йордан Маджунков. Победителите са бивши състезатели в ученически национални и международни състезания и олимпиади, а Георги и Йордан са лауреати от международна олимпиада по физика – съответно бронзов и сребърен медали.
Наградният фонд за турнира осигуриха фирми-спонсори от БАСКОМ – Telerik, Nemetschek Bulgaria и Dreamix. В момента протича четвърти кръг от конкурса, който се провежда под патронажа на i:FAO. Решения на задачите се предават чрез онлайн формата на http://konkurs.musala.com.

по темата: „Студент спечели турнир по програмиране на БАСКОМ”

добавете коментар...

  1. killer

    а на тия конкурси колко смотани задачи дават … евала програмисти аххаха

Коментар