Meizu възприема платформата Ubuntu Phone

Продажбите на Ubuntu Phone устройства се очаква да започнат към края на годината

Продажбите на Ubuntu Phone устройства ще започнат по-късно тази година

Китайският производител на смартфони Meizu ще предлага устройства под управление на Ubuntu Phone, съобщи Марк Шатълуорт, мениджър на Canonical – компанията, която разработва мобилната операционна система.

Освен Meizu партньор на Canonical по линия на Ubuntu Phone е също испанската компания BQ Mobile, която продаде през миналата година 1,5 млн. таблета и смартфона в родината си.

BQ Mobile и Meizu ще предлагат „убунтофони” чрез собствени интернет магазини, както и чрез сайта Ubuntu.com.

Първите устройства с Ubuntu Phone ще дебютират в понеделник на Световния мобилен конгрес (MWC 2014) в Барселона. Продажбите се очаква да започнат до края на текущата година.

По неофициална информация, Meizu ще инсталира Ubuntu Phone на флагманския си смартфон Meizu MX3. Моделът има 5,3-инчов екран и стъпва на 8-ядрен процесор, допълнен с 2GB оперативна памет и до 128 GB сторидж. Устройството разполага също с 8-мегапикселова камера.

Проектът Ubuntu Phone се поддържа от операторите Vodafone, EE, T-Mobile USA, Three Group, Deutsche Telekom, Verizon, Telstra и Portugal Telecom. По думите на Марк Шатълуорт, в бъдеще устройства с Ubuntu Phone ще пуснат още две големи компании, но имената им засега се пазят в тайна.

Коментар