Изпълнителният директор на „ДСК Управление на активи” спечели приза „Мистър Икономика 2007”

Председателят на Управителния Съвет и Изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи” АД Петко Кръстев спечели приза „Мистър Икономика 2007” в националния конкурс „Мистър/Мисис Икономика”. Той бе отличен в категорията „За принос в развитието на небанковия финансов сектор” сред още четирима номинирани.
„Нашият професионализъм, заедно с опита на европейска финансова институция, каквато е OTP Group, а също и широката клонова мрежа на Банка ДСК, която създава удобство за клиентите да инвестират в договорните ни фондове от 117 населени места в страната, са сред основните конкурентни предимства, които определят нашата лидерска позиция на пазара”, заяви Петко Кръстев след награждаването.
Конкурсът „Мистър/Мисис Икономика” се организира от списание „Икономика” и „Асоциация на индустриалния капитал в България” и се провежда за дванадесети път. Инициативата е под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката. Постоянно експертно жури определя българските "Мистър/Мисис Икономика" сред 200 специалисти, работещи в областта на икономическата наука, бизнеса, финансите, политиката и медиите.
Петко Кръстев е роден през 1968 г. Завършил е висше образование в Техническия университет – София, специалност "Електронна техника и микроелектроника" и втора специалност "Международни икономически отношения". Той има над 15-годишен опит на финансовите пазари в България. Бил е портфолио мениджър в „Ай Ен Джи Пенсионноосигурително Дружество ", началник отдел "Корпоративни ценни книжа" в ТБ „Юнионбанк" АД, директор "Капиталов пазар" и член на Съвета на директорите на ИП "Евър". Понастоящем е и член е на Надзорния съвет на Управляващо дружество „ОТП Капитал" АД, Украйна.
"ДСК Управление на активи" управлява най-големите договорни фондове в България – „ДСК Взаимни фондове”, които имат активи над 100 милиона лева. През 2007 г. активите на фондовете нараснаха с повече от 260%, изпреварвайки значително средния ръст в сектора на колективните инвестиционни схеми. Дружеството е лидер на пазара и по брой на индивидуалните клиенти и брой на местата за дистрибуция на финансовите продукти.

Коментар