Китайска банка ще се захранва от вятърни турбини

Централата ще представлява стъпаловидна сграда с няколко големи тераси

Централата ще представлява стъпаловидна сграда с няколко големи тераси

Вятърни турбини ще захранват с ток нова централа на Китайската комуникационна банка. ВЕИ източниците ще бъдат монтирани на нова постройка в град Фуджоу.

Столица и един от най-големите градове на провинция Фудзиен, градът Фуджоу е известен със своите живописни пейзажи и природния фон с поразителни планински вериги. Лъскавата нова офис-сграда ще се разположи на брега на река Мин и ще има височина 100 метра, съобщи GreenTech.bg.

Централата ще представлява стъпаловидна сграда с няколко големи тераси, благодарение на които потребителите ще могат да се наслаждават на красивата природа наоколо. Изпълнителят на проекта Kalarch Design Group ще вгради серия от вятърни турбини в горната част на конструкцията, които ще усвоят потенциала на естествената енергия, която е в изобилие на това място. По този начин ще бъде подпомогнато устойчивото функциониране на сградата.

Засега не се съобщава какъв ще е капацитетът на енергийното съоръжение, нито каква част от потреблението на сградата ще покрие. Независимо какъв ще е делът на ВЕИ, похвално е, че още при самото проектиране на нови сгради архитектите мислят за използване на чиста енергия.

Коментар