Очаква се смартфон с шест камери

Смартфонът на Amazon с шест камери ще излезе на пазара през второто тримесечие

Смартфонът на Amazon с шест камери ще излезе на пазара през второто тримесечие

Лидерът в интернет търговията Amazon планира да пусне смартфон с шест камери. Необикновеното устройство се очаква на пазара през второто тримесечие.

Основната камера с резолюция 13 MP ще има обектив с автофокус и стабилизатор на изображението, доставени от TDK, твърди сайтът Tech-On. Както и при останалите смартфони, предвидена е втора, спомагателна камера с резолюция 2 MP. Датчиците за изображения на двете камери ще се доставят от Sony.

Смартфонът на Amazon ще има още четири камери с резолюция 0,3 MP. С датчици от Omnivision, те ще бъдат част от системите за разпознаване на жестове и потребителски интерфейс. Сумарната стойност на модулите за шестте камери възлиза на около $40-50.

Според анализатори от KGI Securities Investment Advisory, смартфонът ще стъпи на едночипова система (SoC) Qualcomm Snapdragon MSM8974AC, която се използва в Samsung Galaxy S5.

Предполага се, че Amazon ще достави 300-600 хиляди смартфона в периода април-юни, а до края на годината обемът на продажбите ще достигне 2-3 милиона. Най-вероятен производител на смартфоните на Amazon е тайванската компания Foxconn.

Коментар