Gembird – 13,3-инчов таблет за професионална употреба

Gembird предлага 13,3-инчов екран – достатъчно голям за нуждите на професионални приложения

Gembird предлага 13,3-инчов екран – достатъчно голям за нуждите на професионални приложения

Стартиращата компания Gembird търси място на пазара за професионални таблети с устройство, което има размерите на ноутбук. Повечето професионалисти се оплакват, че стандартните таблети са твърде малки и не могат да поберат A4 документ без да го умалят, разкрива проучване на компанията.

Ето защо Gembird се насочва към устройство с диагонал на екрана 13,3 инча – достатъчно голям за нуждите на професионални приложения. Компанията се е опитала да преодолее и друг недостатък на стандартните таблети, а именно неудобното свързване на периферия от рода на мишки и клавиатури.

Новият таблет предлага резолюция 1600×900 пиксела. Под капака ще откриете двуядрен процесор с тактова честота 1,5 GHz, допълнен от 1GB RAM, в минималната версия. Предвидени са също вариант с четириядрен процесор на 1,6GHz (плюс 1GB RAM) и модел със същия процесор и 2GB RAM.

Gembird идва с 16 GB вграден сторидж, който може да се разширява до 32GB посредством microSD карти. Налични са безжичен модул WLAN 802.11 b/g/n, изход HDMI и две камери – предна 0.3MP и задна 0.2MP.

Устройството работи под управление на операционна система Android 4.1 и се предлага с масивна батерия с капацитет 12 000 mAh.

Професионалистите вероятно ще оценят функции като E-printer, която позволява свързване на таблета към PC или MAC и разпознаването му като принтер. Моделът идва с отделна док станция, която го преобразува в пълноценен десктоп РС.

В момента проектът на Gembird все още набира финансиране в платформата Indiegogo. Срещу цена от $249 клиентите ще получат двуядрения вариант с включен международен транспорт.

Коментари по темата: „Gembird – 13,3-инчов таблет за професионална употреба”

добавете коментар...

  1. Иван-1

    Добре Иване, в статията е всичко точно което и аз изброих 1:1 е вярно. Другите приложения за електронно здравеопазване са все още на ниво концепция и грубовато все още като “електронен тефтер” за лекаря. Това за магазини и търговски вериги с е-стикери, етикети, QR кодове го има отдавна и то е подходящо най вече за по-удобни и компактни смартфони.

    Като цяло доста ограничен списък липсва идеята за приложение в такситата.

    Но когато говорим за такъв бизнес в офиси, дълги часове работа с документи, таблици, писане, CAD системи за чертежи и проектиране, програмиране и разработка на нови продукти — таблетите са убийствено неприложими и Непригодени за такъв тип професионална работа.

    Няма какво да се кривиш и да не признаваш че огромния успех на таблетите е точно в мултимедия за развлечение и игрите. Това е и основното им предназначение.

    Това заглавие професионален таблет звучи също толкова нелепо колкото една реклама която беше пускана преди за бензин с витамини за вашия автомобил.

  2. Иван, ама друг-1

    Жалко е, че жените около теб са ти показали само тази употреба на електронните устройства! Вземи и им покажи какво ДРУГО може да се прави с компютрите, таблетите, телефоните и прочие техника! Ето малко помощ от мен специално за таблетите (надявам се, че английски няма да ти е проблем) http://www.techrepublic.com/blog/tech-sanity-check/how-tablets-are-being-used-in-business-listed-by-industry/9485/ – обърни внимание на секцията “Business uses, by industry”. Надявам се, че това ти е достатъчно?

  3. Иван, ама друг

    Таблетите СА и за професионална употреба. Това, че някой “ползва фейсбук, гледа/качва снимки, гледа видео, почти нищо не чете освен да гледа фейсбук и цъка игрички” на тях не означава нищо! Примери мога да дам доста, но ще оставя това на въображението на драгия читател ;).

  4. Иван

    Таблетите НЕ СА за професионална употреба!

    Таблет това е устройство за човек безделник, който само ползва фейсбук, гледа/качва снимки, гледа видео, почти нищо не чете освен да гледа фейсбук и цъка игрички.

Коментар