Формират стандарти за оценка на анти-малуер

Десетки експерти от водещите компании по софтуер за сигурност и анти-малуер се срещнаха наскоро в Билбао, Испания, за да оформят устава на Организация за стандарти за изпитване на анти-малуер (AMTSO).
Формирането на AMTSO бе подтикнато от цялата индустрия, която е загрижена за увеличаващото се несъответствие между това, което всъщност прави технологията за анти-малуер, и методологията за тестването й, използвана за нейното оценяване, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Докато решенията за анти-малуер стават по-комплексни, много съществуващи тестове са неспособни да оценят правилно ефективността на продукта. Това понякога се изразява в рецензии за продукта, които са непълни, неточни и подвеждащи.
AMTSO се фокусира върху глобалната нужда за подобряване на обективността, качеството и съответствието на методологиите за тестване. Организацията също цели да обяви всеобщо приети стандарти и насоки за тестване на анти-малуер.
Визията за AMTSO е формирана през май 2007 г. по време на Международния семинар за изпитване на антивирусен софтуер в Рейкявик, Исландия, и е развита още по време на Азиатската конференция на изследователите на антивирусен софтуер в Сеул, Южна Корея, през миналия декември.
В съгласие с предварителния устав, AMTSO ще осигури форум за дискусии, свързани с изпитването на анти-малуер и свързани с него продукти, ще развива и рекламира обективни стандарти и най-добри практики за изпитване на анти-малуер и свързани с него продукти.
Организацията ще популяризира образованието и информираността по въпросите, свързани с изпитването на анти-малуер и свързаните с него продукти, и ще осигурява средства и ресурси за подпомагане на стандартизирани методологии за изпитване. AMTSO ще сигурява също така анализ и разглеждане на текущи и бъдещи изпитания на анти-малуер и свързаните с него продукти.

Коментар