Nokia X дебютира пред българска аудитория

Мениджъри от Nokia представиха пред българска аудитория новата гама Android смартфони Nokia X

Мениджъри от Nokia представиха пред българска аудитория новата гама Android смартфони Nokia X

Nokia представи у нас първите си Android смартфони Nokia X и Nokia XL. Устройствата комбинират Nokia дизайн, вградени опции и услуги с възможност за достъп до Android приложения.

Потребителският интерфейс с живи плочки (live tiles) е вдъхновен от гамата Lumia. И двете устройства разполагат с Fastlane – екран, който позволява на потребителите лесно да преминават през любимите си приложения.

В онлайн магазина Nokia Store са достъпни разнообразни приложения, разработени от външни фирми. Потребителите могат да ползват също безплатни онлайн и офлайн карти с HERE Maps и навигация „завой по завой” с HERE Drive.

 

Android смартфоните на Nokia идват с предварително заредени приложения и игри, разработени от външни компании, вкл. BBM,  Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine и Twitter. Гамата Nokia X въвежда потребителите и в популярни услуги на Microsoft от рода на безплатно облачно съхранение OneDrive.

И двете устройства са насочени изцяло към растящия пазар на достъпни смартфони и популяризират услугите на Lumia и Microsoft, заяви Росен Петков, генерален мениджър на Nokia за Румъния и Балканите. Цените не бяха обявени от компанията.

Nokia X има 4-инчов дисплей, 512MB RAM  и 3-мегапикселова камера, а моделът Nokia XL разполага със 768MB RAM, 4GB памет, 2-мегапикселова предна камера за видеоразговори в Skype, 5-мегапикселова основна камера с автофокус и светкавица, както и с 5-инчов дисплей.

Устройствата от гамата Nokia X стъпват на двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon и поддържат работа с две сим карти (функция Dual SIM). Двата нови модела ще се предлагат в ярко червено, жълто, бяло и черно.

Коментар