D-Link пусна нови комутатори за малкия бизнес

Мрежовата компания D-Link пусна нови управляеми комутатори DES-3028P и DES-3052P Layer 2. Устройствата са предназначени за малки и средни фирми и организации.
24-портовият DES-3028P и 48-портовият 3052 предоставят до 4 Gigabit ъплинкс (uplinks), поддръжка на Power over Ethernet (PoE), мрежова сигурност, контрол върху трафика и лесно управление. Всяко от устройствата е снабдено с до 2 Gigabit ъплинкс със SFP поддръжка на оптичните интерфейси Gigabit и 100BASE-FX за специфични приложения.
Комутаторите осигуряват защитеност на мрежата чрез списъци за контрол на достъпа (AСL), директен хардуерен лог-ин през порта на устройството по 802.1X  или контрол по MAC адрес, 802.1X Guest VLAN, както и RADIUS/TACACS+ автентификация. За допълнителна сигурност и предотвратяване на злонамерени атаки, разпространение на вируси и претоварване на комутатора със симулиран интензивен трафик, устройствата са снабдени с D-Link Safeguard Engine и CPU Interface Filtering функции.
DES-3028P и DES-3052 поддържат Spanning Tree протоколи като 802.1D, 802.1w, 802.1s и други. По отношение на качеството на услугите, или т.нар. QoS, се използва 802.1p приоритетизиране на „опашките” и класификация на пакетите по TOS, DSCP, MAC, IPv4, VLAN ID, Protocol type, User Defined Packet Content. Това позволява безпроблемно протичане на VoIP трафика в мрежата и ефективно използване на видео приложения и медия в реално време.
Устройствата поддържат стандартизираните протоколи за управление като SNMP, RMON, Telnet, уеб базиран графичен интерфейс, SSH/SSL и DHCP Relay Option 82. С функцията DHCP автоконфигурация администраторът може да запази и съхрани настройките на TFTP server.
Комутаторите поддържат и технологията D-Link Single IP Management (SIM), която позволява виртуално стековане на комутатори и управлението им през един IP адрес.

Коментар