Конференция на IDC ще помага на компаниите в ИТ сигурността

Една пета от компаниите днес харчат повече от 10% от ИТ бюджетите си за сигурност, сочи проучване на IDC сред крайни потребители. Това е пряк резултат от рязкото увеличение на броя на мобилните потребители и разпростирането на корпоративната мрежа извън ограниченията на традиционния фиксиран достъп, твърдят анализаторите.
Последните тенденции в областта на информационната сигурност ще представят световни експерти на конференцията IDC IT Security Roadshow, организирана от IDC България на 18 март в столичния хотел Хилтън. Във форума ще участват производители и интегратори на системи за сигурност, вкл. Мicrosoft, IBM Internet Security Systems, Elatec, S&T и BMG/ Symantec.
Бързото развитие на високоскоростния интернет и увеличаването на броя на каналите за достъп направи нарасналото потребление на интернет основен двигател за инвестициите в ИТ сигурност през тази година, посочват от IDC. И докато вирусите и техните мутации остават едни от най-разпространените заплахи, за повечето мениджъри по информационна сигурност приоритет са защитата на данните от увреждане и предотвратяване на разкриването на данни за клиентите, смятат анализаторите.
“В днешно време сигурността се разглежда като съвкупност от толкова много елементи, че става все по-трудно да се отдели едно предизвикателство от друго”, казва Том Варва, директор “Софтуерни проучвания” в IDC CEMA. “Това е особено забележимо при внедряването на решения и опитите за баланс на бюджета за ИТ сигурност, така че да се адресират различни потенциални рискове”, допълва той.
Конференцията на IDC ще дискутира промените в информационната сигурност и последствията за мениджърите, политиките по сигурността, управлението на мобилни и безжични устройства, стратегиите на защита на крайните точки, защитата срещу вътрешни заплахи и др.

Коментар