Windows 9 идва с облачна интеграция

Питър Ли потвърди, че Microsoft счита облачните разработки за главен приоритет

Питър Ли потвърди, че Microsoft счита облачните разработки за главен приоритет

Следващата пролет се очаква Microsoft да пусне новата си операционна система Windows 9. Информациите за нея са оскъдни на този етап, но се прокрадват мнения, че достъпът на потребителите ще бъде на абонаментен принцип.

Предполага се също, че Microsoft ще преведе в близко бъдеще всички свои клиенти в облачна среда. В интервю за Digital Trends шефът на подразделението Microsoft Research Питър Ли потвърждава, че компанията счита облачните разработки за главен приоритет.

Клауд технологиите ще бъдат реализирани частично в новата версия на операционната система, посочва Питър Ли, без да разкрива повече подробности. Търсещата система Bing ще стане основа за облачната среда на Microsoft.

„Bing се опитва да разбере същността на нещата. Когато някой търси по фразата „Canon 4D” и кликне на CanonRebel, ще се показва взаимовръзката между тях. В бизнес средата също съществуват такива връзки, но с по-малко количество данни”, пояснява Питър Ли.

Сред клиентите на Microsoft има много компании със стотици хиляди служители. Техните смартфони събират информация за контакти и работни планове, а това е „храна за ума” на Bing и виртуалния асистент Cortana. По думите на Питър Ли, подобряването на алгоритмите за самообучение на компютърните системи помага на хората да разберат как работи човешкия мозък.

Коментари по темата: „Windows 9 идва с облачна интеграция”

добавете коментар...

  1. Saevar

    до някой,
    не е само Линукс алтернативата имаш Bsd и Solaris…

  2. някой

    Има алтернатива – Линукс.

  3. Мдааа

    Бах тия облаци, бахти л***та. Тотална смрад отвсякъде…

  4. ддд

    Дръпни щепсала от контакта, и ще си наврът матрицата у казо както казва шопа.

  5. Saevar

    ккн ко речииии, намали ракията 🙂 и сега по темата тва с облака се опитват да го натресат но немисля че много ще са мераклиите за това ,,чудо,, , удобно е да, но повечето големи корпорации си имат собствени облаци, най-много разни обикновени потребители със смартфони да се възползват от услугите на гугъл, М$ и останалите, ако и втори Snowden се появи хората съвсем няма да имат доверие в тези неща.

  6. ккн

    * се залъгвате (явно спел чека тая съм не я знае 🙂 )

  7. ккн

    Всички разработки на водещите фирми са в тази посока – облак + събиране на всички данни на едно място и анализ. Ако си мислите че само NSA ви следи… Се за мъж дава те, всички ви следят

  8. Няма случайни неща

    Лека полека, с не толкова бързи темпове но все пак уверено всички влизаме в „Матрицата“ – с дипломатично и не стряскащото название – Облакът. Умно и интелигентно измислено.

Коментар