Acer нахлува на пазара за евтини лаптопи

Третият по големина производител на лаптопи в света, тайванската компания Acer, готви инвазия на пазара за евтини модели. През тази година Acer планира да пусне няколко ултрамобилни лаптопа с 8 и 9-инчови екрани, които ще конкурират моделите Eee PC от друг тайвански производител – Asus.
Наскоро Acer отказа предложение за участие в проекта Лаптоп за всяко дете (OLPC), което недвусмислено подсказва амбициите на компанията за соло изява в евтиния сегмент на мобилни компютри. Гигантът е предизвикан да навлезе бързо на този пазар и от Asus, която атакува с лаптопите Eee PC в ценовия диапазон 200-400 долара.
Машините на Acer ще са съпоставими с Eee PC, тъй като компонентите идват от едни и същи доставчици. Очаква се обаче Acer да направи някои подобрения в своите модели, след внимателна дисекция на конкурентите машини на Asus.
В момента Acer е лидер в евтиния сегмент класически лаптопи с цени по около 700 долара. Това предполага, че компанията би могла да заеме същата позиция и в сегмента на евтините, ултра мобилни компютри, като предложи по-ниски цени от Asus.

Коментар