Google разработва таблет за 3D изображения

Google работи по създаване на компактен 7-инчов таблет, способен да снима 3D изображения. Очаква се през юни компанията да достави на разработчици 4000 прототипа на иновативното устройство, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Таблетът се разработва в рамките на проекта „Project Tango”, има две задни камери, инфрачервени датчици и усъвършенстван софтуер, който позволява снимане на триизмерни обекти.

Идеята на „Project Tango” е да бъде разработена платформа, която пресъздава 3D модел на окръжаващата среда. В рамките на проекта през февруари бе пуснат прототип на смартфон, способен да показва 3D карта на местността около потребителя.

Благодарение на подобни устройства потребители с влошено зрение ще могат да се придвижват в непозната обстановка, без странична помощ.

Коментари по темата: „Google разработва таблет за 3D изображения”

добавете коментар...

  1. Петър

    Баба ми знае така. Когато си имаш сензори и за измерване на разстояния до различни точки и имаш излишък от памет и изчислителна мощ. За да се направи машинно зрение подобно на зрението на човек се изисква много повече. Човек като гледа не мери с пипане нито със сантиметър разстоянията.

Коментар