HP пуска икономични РС с флаш базирани драйвове

Корпорацията HP представи два нови модела енергийно-ефективни настолни компютри за бизнеса, предлагащи за първи път solid-state твърди дискове (SSD) с подобрена издръжливост.
Моделите HP Compaq dc7800 Ultra-slim със SSD и HP Compaq dc5800 предлагат и редица екологични функции, чрез които отговорят на изискванията на „златния” регистър на системата EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool).
Регистърът позволява на бизнеса да преценява, сравнява и избира технологични продукти на базата на екологичните им показатели, като например предоставянето на най-новия ENERGY STAR стандарт за енергийна ефективност на американската Агенция за опазване на околната среда (EPA).
Твърдият SSD диск на HP Compaq dc7800 Ultra-slim предоставя множество подобрения за работа и издръжливост, включително почти моментален достъп до данните и отсъствие на подвижни части, които са основната причина за електромеханичното износване на устройството. Други негови предимства са по-бързият системен старт, подобрените надеждност и енергийна ефективност, шоковата устойчивост и заниженото общо въздействие върху околната среда.
Настолният компютър dc7800 Ultra Slim е един от най-компактните бизнес модели – 46% по-малък от предшествениците си и с най-ниската консумация на енергия, предлагана от HP, както и с 85% ефективно захранване.
Компютърът разполага с множество енергийно ефективни функции, в т.ч. най-новите Intel Core 2 Duo процесори с опционалната технология Intel vPro и мрежовото приложение за енергийно управление Verdiem SURVEYOR. Последното спомага за измерване, управление и ограничаване на енергийната консумация на компютри и монитори, а заедно с технологиите Intel vPro за отдалечено управление може да свие годишните разходи за електричество до 10 долара за компютър.
HP Compaq dc5800 идва в умален дизайн и форма, както и с нов микро-дизайн на кутията. Моделът предоставя инструменти за продуктивност и функции за сигурност за нуждите на бизнеса.
Чрез Intel чипсетите, процесорите от ново поколение и приложението за енергийно управление SURVEYOR потребителите на dc5800 могат да ограничат температурата на процесора и енергийните си разходи, както и да управляват по-ефикасно енергийното потребление и sleep настройките на компютъра си за по-дълъг живот на системата.
HP Compaq dc5800 предоставя и допълнителни функции за управление и сигурност за по-добрата защита на ИТ инвестициите на компаниите. Тези функции включват достъп до набор от клиентски инструменти за управление от една интегрирана конзола, минимум 12 месеца жизнен цикъл на продукта и едно софтуерно изображение за употреба в рамките на цялата платформа – независимо от модела и конфигурацията, както и конфигурации за съвместима употреба в системите на глобални корпорации.
Опциите за сигурност на dc5800 включват вграден TPM 1.2 за по-висока защита на данните и ограничен системен достъп чрез хардуерно-базирано криптиране. Опционалният софтуер за сигурност HP ProtectTools допълнително подсилва защитата на ИТ инфраструктурата.
Ултратънкият бизнес десктоп компютър HP Compaq dc7800 Ultra-slim със SSD твърд диск вече е достъпен в САЩ на цени стартиращи от $1258. HP Compaq dc5800 в различни конфигурации се очаква да бъде наличен от 11 февруари на цени, започващи от $579. Новите компютри ще бъдат пуснати по различно време на останалите пазари в света.

Коментар