ERP система на база Microsoft заработи в Евроком

Завърши първият етап от внедряване на ERP система Microsoft Dynamics AX в Евроком Кабел Мениджмънт България, съобщават в IT in The Press от доставчика на решението – фирма ФТС.
Проектът стартира през октомври 2007 година със сформиране на международен екип от представители на Евроком, FiberNet, Xapt и ФТС. Целта е да се изгради система, която напълно да отговаря на специфичните изисквания на Евроком, като едновременно с това се гарантира възможността за навременна корпоративна отчетност.
През януари 2008 година е завършен първият етап от внедряването и системата е въведена в експлоатация. Ключов фактор за спазване на поставения кратък срок е създадената вътрешна организация в Евроком, добрата комуникация между екипите на локално и международно ниво, както и ангажираността на мениджмънта на компанията, уточняват от ФТС.
Решението се базира на ERP системата Microsoft Dynamics AX 4.0, като внедряването е разделено на етапи. Обхватът на първия етап включва внедряване на финанси и счетоводство, изграждане на интерфейси към използваната от Евроком билинг система и електронно банкиране, както и инсталация и настройка на специализиран модул за бизнес анализи и репортинг.
Евроком е специализирана в доставката на комплексни комуникационни решения, които интегрират данни, глас и видео. От 2005 година компанията е част от Warburg Pincus, частен инвестиционен фонд. Един от мотивите за внедряване на ERP системата е нуждата мениджмънтът на Евроком да разполага с надеждни данни за навременно отчитане пред регулаторните органи и чуждестранния собственик.

Коментар