Лаптоп гордост на Lenovo идва и в България

Нов лаптоп, проектиран в продължение на 20 месеца от Lenovo, атакува световните пазари тази седмица. Моделът X300 претендира да е най-тънкият и лекият 13,3-инчов ноутбук и вече е достъпен за поръчки от българските партньори на производителя, стана ясно днес на пресконференция в офиса на Lenovo България.
X300 е насочен предимно към бизнес потребители, за които най-важна е мобилността, но при запазване на висока производителност и функционалност. В най-тънката си част X300 достига 1,85 см, поясни Радослав Воденичаров, мениджър на Lenovo България.
Теглото на лаптопа започва от 1,33 кг със стандартна батерия и без DVD записвачка. Ако се използва по-мощна батерия, X300 натежава с около 400 грама, но пък издържа до 10 часа.
В многофункционалното гнездо може да се инсталира втора батерия или DVD устройство, като във втория случай теглото се покачва до 1,52 кг. Самата записвачка е висока едва 7 мм.
В зависимост от инсталираната батерия, лаптопът може да работи в автономен режим от 4 до 10 часа. Достъпни са три типа литиево-йонни и литиево-полимерни батерии. Компютърът използва нисковолтов процесор (ULV), щадящ заряда на батерията.
X300, който идва с 13,3-инчов широк екран, е по-тънък с 10% от 12-инчовите модели на компанията. Дисплеят поддържа резолюция 1440 х 900 точки, като така осигурява комфорта на лаптопите с 14-инчови екрани.
Екранът на X300 освен това има значително по-високи нива на яркост и контраст, от една страна, и консумира по-малко енергия, от друга, което спомага за удължаване на живота на батерията. Чрез придружаващия софтуер потребителят може да активира сензор, който настройва параметрите на дисплея, според осветеността в помещенията.
Lenovo X300 включва хибриден, флаш базиран 1,8-ичов SSD диск с капацитет 64 GB. Ползите от него са в няколко аспекта: по-бързо зареждане на приложенията, по-ниска консумация на електроенергия, респ. удължаване на живота на батерията, по-малко отделяне на топлина, по-дълъг живот на самия драйв и по-тиха работа.
В новия лаптоп на Lenovo са вградени GPS модул за навигация и уеб камера за видео конференции. Моделът поддържа всички актуални стандартни за безжични комуникации, вкл. WWAN, WiMAX, WLAN, UWB и Bletooth.
X300 отговаря и на последните изисквания за енергийна ефективност и опазване на околната среда, посочиха от компанията. По отношение на сигурността, китайският производител е предвидил криптиране на данните в диска, четец на пръстови отпечатъци и заключване на USB портовете.
Лаптопът вече може да се поръчва от партньорите на Lenovo в България. Цената варира в зависимост от конфигурацията, като се очаква да бъде средно около 2500-2600 долара.

по темата: „Лаптоп гордост на Lenovo идва и в България”

добавете коментар...

  1. Валери

    Използвайте клавишите на клавиатурата за флаш памет, вижте каква перспектива имате. Непременно да има и очила за гледане, слушане и писане без ползване на монитора /жични или безжични/, много елементарно е. Според мен по удачно е процесорите да са 6,8,10 12 и т.н. и да работят на по ниска честота и да имат по малка консумация според натоварването.

Коментар