Apple не зарадва Уолстрийт с резултатите за Q3

Акциите на Apple намаляха леко един час след обявяване на финансовите резултати за тримесечието

Акциите на Apple намаляха леко един час след обявяване на финансовите резултати за тримесечието

Apple обяви вчера по-висока от очакваната печалба за третото тримесечие на финансовата година. Но приходите и продажбите на iPhone не зарадваха анализаторите от Уолстрийт. Разочароват и продажбите на iPad за второ поредно тримесечие, пише CNET.

Компанията от Купертино е продала 35,2 милиона айфона в периода април-юни, което отрежда на смартфона най-голям дял в приходите на компанията. Анализаторите обаче очакваха продажби на iPhone в размер 35,9 милиона броя, в сравнение с 31,2 милиона за същия период на предходната година.

Продажбите на iPad за тримесечието възлизат на 13,3 милиона броя, спрямо 14,6 милиона преди една година. Резултатите за таблета се разминават сериозно с очакванията на анализаторите за продажби в размер на 14,4 милиона броя.

Приходите на Apple за отчетния период достигат $37,4 милиарда, което е съвсем малко под прогнозата на анализаторите от $37,99 млрд. През тримесечието компанията отчита печалба в размер на $7,75 млрд., или $1,28 на акция (в сравнение с $6,9 млрд. и $1,07 година по-рано) – резултат, който превишава очакванията на анализаторите за $1,23 печалба на акция.

Акциите на Apple намаляха леко, с половин процент, един час след обявяване на финансовите резултати за тримесечието. За настоящото тримесечие, което приключва в края на септември, компанията очаква приходи в диапазона от 37 до 40 милиарда долара, при прогноза на анализаторите за $40,44 млрд.

Коментари по темата: „Apple не зарадва Уолстрийт с резултатите за Q3”

добавете коментар...

  1. :)

    Все едно някога са успявали …

    Имайки предвид какви “успехи” имат на Уолстрийт, мисля, че единственият начин някой да ги впечатли е като загуби 1-2 трилиона долара …

Коментар