Оргахим АД с лицензен софтуер за 500 хил. лева

Оргахим АД с лицензен софтуер за 500 хил. лева
Проверка на ГДБОП установи, че всичко е ОК в предприятието
24/07/2006
Върху всичките над 80 компютърни конфигурации, които Оргахим АД използва в своята дейност, са инсталирани лицензирани копия на компютърни програми от каталога на водещи софтуерни издатели. Това е установила проверка на служители на ГДБОП в най-големия български производител на химически продукти с широко приложение, базиран в Русе.
Ръководството на предприятието е предприело тази легализационна инициатива в резултат на проведената през месец май т.г в Русе и региона кампания на Сдружението на издателите на бизнес софтуер „ BSA идва във вашия град”.
Според BSA, посланията на проведените кампании, насочени към крайните потребители на софтуер, към мениджърите и системните администратори на стопанските субекти, относно правилното придобиване и използване на компютърни програми дават резултати.
„Проверката доказа, че когато ръководството на дружеството е привело документацията по лицензирането на софтуера в ред и оказва необходимото съдействие на правоохранителните органи, самото извършване на проверката и инспекцията на компютрите не затруднява нормалния производствен процес”, каза Велизар Соколов – юридически представител на BSA за България.
Според ръководството на Оргахим, проверката е протекла на високо професионално ниво и не е затруднила работния цикъл в дружеството.

по темата: „Оргахим АД с лицензен софтуер за 500 хил. лева”

добавете коментар...

  1. Gecata

    Za takiva proverki li mi harchat danucite ?
    Ne beshe li po-lesno da proverite danuchnite deklaracii na horata i da vidite kolko sa izharchili za soft ?
    BSA SUCKS !!!
    NS BOP podlogi na BSA

Коментар