SAP настъпва в средния и малък бизнес заедно с Intel

Две от най-големите компании в ИТ индустрията, SAP и Intel, обявиха съвместна инициатива за малки и средни предприятия. Решението включва Intel базирани сървъри с предварително инсталиран софтуер на SAP.
В новото предложение партньорите поставят акцента върху намаляването на разходите за притежание на ИТ инфраструктурата, отбелязва Ройтерс. Решението се основана на софтуера SAP All-in-One, инсталиран на модулни сървъри с процесори Intel Xeon.
SAP и Intel насочват съвместния си продукт към малките и средни предприятия от машиностроенето, търговията и услугите. Предложението ще решава специфични за дадените отрасли задачи, ще дава възможност за бързо внедряване и мащабиране на ИТ инфраструктурата, при оптимална стойност.
SAP освен това планира да сключи партньорства с редица доставчици на хардуер. Целта отново е да се предложат на малкия и среден бизнес сървърни решения на базата на софтуера на немската компания.
В допълнение, SAP подготвя за същия контингент потребители и решение по актуалния напоследък модел Софтуерът като услуга” – SaaS (Software as a service). Чрез него компанията ще може да предложи услуги за отдалечено управление на приложните ИТ системи на своите клиенти.

Коментар