AMD обнови линията ускорени процесори

Новите APU процесори са предназначени за системни интегратори и „направи-си-сам” ентусиасти

Новите APU процесори са предназначени за системни интегратори и „направи-си-сам” ентусиасти

AMD пусна новия ускорен процесор (APU) A10-7800 в канала за дистрибуция на компоненти. Този представител на 4-тото поколение APU от А-Серия (Kaveri) разполага с 12 „compute” ядра (4CPU + 8 GPU) и използва хетерогенна системна архитектура (HSA).

Освен това чипът разполага с мощна AMD Radeon R7 графика за висока производителност при всякакви приложения. В комбинация с интерфейса за разработчици на AMD – Mantle API, новият AMD A10-7800 APU допълнително повишава производителността при игри, разработени от партньори в програмата AMD Gaming Evolved.

Хетерогенната системна архитектура (HSA) дава възможност на CPU и GPU ядрата да работят съвместно, като разделя и разпределя задачите на подходящите за тях ядра и така постига по-високи нива на производителност и ефективност при настолните и мобилните РС.

Чипът поддържа UltraHD (4K) резолюции и нови подобрения в пост-обработката на видео, които правят клипове, заснети с 1080p резолюция, да изглеждат по нов начин, когато се показват на UltraHD монитор или телевизор.

Технологиите Quick Stream, Steady Video и TrueAudio, вградени в новите AMD APU от А-Серия, осигуряват близки до реалността звукови и визуални картини. Ентусиастите разполагат с конфигурируем TDP (cTDP), за да направят фини настройки на ефективността на своите системи.

Освен това AMD обяви ускорените процесори A8-7600 и A6-7400K. С обединяваща FM2+ инфраструктура за AMD APU, потребителите могат да сглобяват компютри с малък форм-фактор за домашния офис, игри или HTPC системи.

Новите ускорени процесори от А-Серия на AMD са достъпни чрез избрани вериги за търговия на дребно и системни интегратори. Цените на чиповете варират от 79 долара за модел с 6 изчислителни ядра до 158 долара за 12-ядрения процесор.

Коментари по темата: „AMD обнови линията ускорени процесори”

добавете коментар...

  1. sda

    Athlon II X4 750K + която и да е 128 битова видеокарта е 10 пъти по-добре и 2 пъти по-евтино, от колкото безмислините APU-та… трябваше да се опаря, за да разбера! 🙁

Коментар