Cisco въвежда нов бизнес маршрутизатор

На изложението CeBIT в Хановер Cisco представи най-мощния компактен маршрутизатор на пазара – Cisco Aggregation Services Router (ASR) 1000. Продуктът е предназначен за доставчици на телекомуникационни услуги и за корпоративни клиенти, които се нуждаят от пренос на интегрирани данни, глас и видео, обединени в една мрежа.
Маршрутизаторът е разработван в продължение на пет години от екип от над 100 инженери, съобщават от компанията. Стойността на разработката надхвърля 250 милиона щатски долара.
ASR 1000 предлага виртуализиран софтуер, който осигурява едновременно използване на множество услуги и функции, сред които защитна стена, IPSec VPNs, deep-packet inspection (DPI) и Session Border Control (SBC). Тази широка гама от възможности елиминира нуждата от използване на много различни устройства с ограничени функции.
Новият маршрутизатор намалява разходите за експлоатация и оперативните разходи на клиентите, като в същото време ограничава и употребата на въглерод.
Серията продукти Cisco ASR 1000 се управлява от нов 40-ядрен процесор QuantumFlow (QFP), който го прави първия напълно интегриран и програмируем маршрутизатор, посочиха от Cisco. Рутерът е способен да извършва повече от 160 изчисления едновременно. Управлява се от софтуер IOS XE, който се инсталира виртуално и предлага бърз и оптимизиран ъпгрейд.
Cisco ASR 1000 обединява в едно всички необходими функции, като така значително увеличава продуктивността за IP маршрутизиране. Рутерът опростява дизайна на мрежата, тъй като чрез едно маршрутизиращо устройство позволява инсталиране на много различни хардуерни устройства за различни услуги, базирани на софтуерни решения.

Коментар