Предварителна версия на Windows 9 през септември

Очаква се потребителите да видят в Windows 9 желаното меню „Старт” и поддръжка на виртуални десктопи

Очаква се потребителите да видят в Windows 9 желаното меню „Старт”

Microsoft форсира разработката на следващата си операционна система Windows 9, за да ускори прехода на потребителите на стари ОС като Windows XP и Windows 7 към модерната платформа.

Според публикация в ZDNet, още през септември тази година Microsoft ще покаже пред широка публика предварителна версия на Windows 9. Не се съобщава точната дата за анонса, но най-вероятно представянето ще се състои в края на месеца.

Очаква се потребителите да видят в Windows 9 желаното меню „Старт”, поддръжка на виртуални десктопи, пускане на „плочкови” приложения в отделен прозорец и др.

Предвидена е също така интеграция на гласовия асистент Cortana. Освен това Microsoft ще се откаже от неудобния за несензорни екрани панел Charm.

Твърди се, че предварителната версия на Windows 9 ще бъде достъпна за всички желаещи да я тестват. Завършеното издание на новата платформа се очаква да излезе през пролетта на 2015 г., но тази информация не е потвърдена официално от Microsoft.

Коментари по темата: „Предварителна версия на Windows 9 през септември”

добавете коментар...

  1. Емко

    (c:, аз пък не ползвах класическото старт менюто, освен за да си вляза в контрол панела или да си изключа компютъра. За всичко останало трябваше да се браузва по подменюта, а много по-просто беше да се изкарат шорткъти на десктопа. Сега десктопът ми е абсолютно празен, а всичко, което ми трябва, съм закачил за новото старт меню, което достъпвам с едно натискане на Win бутона. Т.е. трябват ми само две команди, за да пусна нещо в старт менюто, вместо да навигирам.

    Ще съм благодарен да ми обясниш какви са точно предимствата на класическото старт меню пред новото. За мен старото е много по-дървено. Не ми трябва и не ми липсва.

    И те моля да не изполваш думи като “помии”, “синдром”, психически увреждания и др., защото звучи много несериозно.

    MS са огромна компания, която предлага решения в най-различни отрасли и никак не е справедливо да поставяме под общ знаменател всичките им продукти, много от които са безспорни лидери в областта си – било то за обикновени потребители или разработчици.

  2. (c:

    Windows успя да докара Стокхолмски синдром на по-голямата част от човечеството. Колкото по-бързо изчезне, толкова по-добре.

    Вили, кой е тоя “лидер на пазара”? Доста политически избягваш темата, но WP е по-зле от всички останали мобилни ОС.

    Емко, не знам кого покрива това “изследване”, но за над 10-те години прекарани на Windows, все през това Start меню минавах.

    Пешомире, явно си много горд с със CV-то в секцията умения: Windows, MS Office. Ще те разочаровам, но познаването и работа със софтуер (включително OS) не отразява някакви незаменими и неповторими умения. Няма нужда всички да бъдат увредени психически с помиите на MS.

  3. Пешомир

    На мен също не ми харесва, НО …

    Колкото и да не ви се харесва вече е факт. Родени са и съществуват вече Хора идиоти, които първото нещо което са видели и ползвали в живота си е просто таблет. Не са виждали PC или нормален компютър.

    За тези изродени изроди ще им е точно обратното ще са свикнали само на плочкови интерфейси и сензорни екрани. Ще гледат като говеда и няма да разбират как се ползва PC.

  4. Драгомир

    Проблемът на Microsoft е не че въвеждат нови технологии, а че те принуждават да ги ползваш. Ти трябва да имаш точно техния вкус. Е, то така не става. Навиците, които потребителите си създават са си точно за това – за да не трябва все да учиш нови концепции, когато не ти трябват.

  5. Anonymous

    А Китай ще го ползва ли?

  6. Емко

    Бе направо се чудя на някои хора как може да влагат толкова силни негативни емоции срещу Майкрософт. Ок, на вас може да ви е писнало “пропагандата” им, на мен пък отдавна ми е писнало от хейта срещу тях. Толкова е детинско, че няма накъде повече!

    За тъпия старт бутон опищяха целия свят. Той не е нищо повече от меню с шорткъти. И Майкрософт го махнаха, защото статистиката показва, че се ползва рядко. Честно казано старт менюто на Win 8 ми е по-удобно и изобщо нямам намерение да се връщам към класическото.

  7. Вили

    Не ви знам от какъв опит говорите, но всичко ново се отрича. Хората като цяло ги е страх да оставят добре познати неща. От оплакванията на потребителите възникна нуждата от поставяне на старт бутон, който според мен е излишен. Но ако плановете на Microsoft се осъществят и операционната им система стане обща за всички устройства това ще е доста интересно. За WP е доста по функционална от лидера в момента и устройствата с нея са по качествени, но компанията изтърва момента в който се разви пазара.
    В заключение за не доволните има Unix

  8. мда

    Ей не се усетиха че хората не им искат плочковите лайна! Да си ги държат на боклукчавата мобилна платформа дето има към 2% пазарен дял и да не развалят десктоп платформата коята се ползва за сериозна работа. След 7 цата осирането върви със страшна сила и не мога да разбера толкова ли няма един мениджър с малко акъл да погледне накъде вървят нещата!

  9. 11

    След Windows 7 направо съсипаха интерфейса, по-скоро бих минал на Mac от колкото да си взема Windows 9.

  10. Анди

    Малоумният Windows 9 e нищо повече от 1 Win-XP на анаболни стероиди .
    Отвъд шаренийката тази тъпа ОС и компания с един още по тъп доскорошен направо имбецилен директор (Балмър) изобщо не знам кой им купува л**ната кой им ползува системите и кой е луд да им слуша глупостите и пропагандата насочена предимно към телетата на Американският пазар.Егати простащината толкова хилядуи програмисти на заплата ,толкова съвременни технологии за имплементиране и толкова нескопосана ОС 🙁

  11. Кирил

    Виждате ли какво е американска икономика – вземат ти нещо с което си свикнал (един скапан бутон) за да може да ти го продадат отново.

  12. Ронин

    ” пукане на „плочкови” приложения” Голямо пукане се очертава 🙂

Коментар