Решение за виртуализация подобрява ефективността

Интегрирано решение за виртуални работни станции лансира белгийската компания I.R.I.S. Системата IRIS Virtual Desktop (IVD) се възползва от централизирания хардуер и технологията за виртуализация, като интегрира устройството за виртуални работни станции IRIS Client, за да предложи нови функционалности, които отстраняват проблемите, присъщи на традиционните тънки клиенти.
Технологията осигурява на работната станция производителност като на сървър, в резултат на което Windows стартира за няколко секунди. Освен това решението снижава рязко консумацията на енергия – приблизително с 90% в сравнение с обичайна конфигурация, посочват от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Пълната функционалност включва поддръжка на локални USB устройства и приложения. В централната хардуерна конфигурация или във виртуализиращия слой е вградена допълнителна функционалност –когато например операционната система на работната станция пропадне, тя може автоматично да бъде стартирана отново в нова сесия.
Системата на I.R.I.S. осигурява изцяло независима от операционната система функционалност. Така например,потребителят може да се свърже с множество копия на работната станция и едновременно да бъде свързан към сесия на Windows XP, Windows Vista и Linux. Подобна независимост улеснява прехода към друга версия на операционната система, например от XP към Vista.
Друго предимство на интегрираното решение е възможността за централизирано разпределение на софтуера. Еталонна работна станция може да бъде използвана за по-лесно осъвременяване на софтуера на индивидуалните потребители.
Освен това потребителите могат да се включват в системата независимо от конкретната работна станция – от което и да е място, на което и да е десктоп приложение. Разпределителят на сесиите гарантира, че потребителят винаги намира собствената си сесия.
Натоварванията на работните станции се балансират автоматично, за да се оптимизира производителността. Системата прави гладко онлайн разпределение на диска на всяка виртуална работна станция.

Коментар