Експерти ще дискутират у нас как се управлява екохотел

Екохотелът ще бъде във фокуса на международен семинар в столичния хотел Holiday In в сряда, 12 март. Експертите ще дискутират изграждането на екохотели и принципите за екологично менажиране, както и начините за финансиране на подобни проекти.  
Трима чужди експерти пристигат в България, за да споделят ноу-хау  с българските хотелиери. Юрген Зайдел, директор инженеринг, иновации и развитие в петзвездната хотелска верига Six Senses,  ще разкаже как е възможно да се съчетаят строгите екологични изисквания и предоставянето на  луксозни услуги, които привличат в хотелите на веригата най-високоплатежни гости.
Известният американски маркетолог Лоурънс Хефлър ще разкрие кои са маркетинговите предимства на екологично менажираните хотели и пътищата за привличане на повече клиенти. Хефлър е известен в САЩ като човекът, който създаде името на брандове като Хилтън, Дисни, Американ Експрес и др.
Проф. Фаусто Фаджиоли от Италия ще сподели опита си в изграждане и менажиране на селски екохотел, в привличането на нови клиенти и предоставянето на разнообразни услуги на гости с предпочитания към почивка в чиста природна среда.
Участващите в конференцията български експерти ще очертаят пътя от възникване на идеята за изграждане на екохотел или въвеждане на екологично менажиране в него до намиране на източници за финансиране, използване на съвременни технологии и сертифициране на хотела.   
Конференцията се организира от "Hotels&Rеstaurants Magazine".

Коментар