Проектор на EPSON спечели HiEnd Entertainment Product Award

На 4 март във Военния клуб в София най-голямото технологично издателство в България HiEnd връчи с тържествена церемония наградите Entertainment Product Awards (EPA). В това издание на класацията EPSON, световен лидер в производството на мултимедийни проектори, спечели наградата "Продукт на годината" в категорията „Най-добър домашен проектор” за своя модел TW1000.
В бурно развиващия се сегмент домашно кино (Home Cinema) конкуренцията между различните продукти на водещи световни производители на проектори е изключително силна. В последния етап на състезанието за голямата награда на EPA 2007 читателите трябваше да избират между два достойни кандидата, като гласовете на потребителитеосигуриха на Epson TW1000 значителна преднина и той бе отличен като най-добрия проектор за домашно кино за 2007 г.
Годишните награди Entertainment Product Awards се организират от медийната група HiEnd. Експерти от списанията HiComm, Hi-Fi и Телефон селектираха номинираните продукти и ги разделиха в 15 категории. В продължение на два месеца 12 117 читатели гласуваха през сайта www.hicomm.bg за най-добрите устройства, продавани у нас през изминалата 2007 г. За отличията се съревноваваха продукти на Acer, Apple, BenQ, Canon, Epson, LG, Nikon, Nokia, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Sony Ericsson, Toshiba и др. Продуктите бяха номинирани по основните критерии и изисквания на потребителите: функционалност, достъпна цена, открояващ се дизайн и уникални възможности.
От името на г-н Александър Милушев – представител на Epson за България, който бе възпрепятстван да участва лично в церемонията, статуетката получи Стефан Димитров, маркетинг директор на Солитрон, официален дистрибутор на марката у нас. "EMP-TW1000 най-накрая спечели заслужено признание и в България след триумфа на марката в световен мащаб – Epson е най-големия производител на мултимедийни проектори", коментира той.
Компанията Epson е водещ световен производител на продукти за възпроизвеждане на изображения – персонални, мрежови и широкоформатни (фото) принтери, скенери и мултимедийни проектори. Компанията сама разработва технологията 3LCD и произвежда базирани на нея както бизнес, така и HomeCinema проектори. TW1000 е един от най-добрите модели за домашно кино, които бяха достъпни на пазара през 2007, а в началото на 2008 Epson пусна в продажба и усъвършенстваният TW2000 с уникален контраст на картината 50,000:1, който напълно заслужено също се превърна в пазарен хит.

Коментар