Коника Минолта отчете най-голям дял у нас при цветните MFP

Коника Минолта държи първо първо място на пазара за цветни цифрови многофункционални устройства (MFP) у нас с 35% дял, стана ясно на среща с партньорите на компанията. При черно-белите устройства марката заема втора позиция. Коника Минолта обаче е първа при производствения черно-бял печат, където предлага машините bizhub PRO 1050 и bizhub PRO 920, съобщиха от компанията.
Най-добър търговски резултат с Коника Минолта през 2007 година е постигнала Райс ЕООД, следвана от Офис 1 Суперстор и Випимекс ООД. Награда за най-много продадени цветни MFP устройства (bizhub C451) пък получи младата компания Ортес ООД.
Персонализираните услуги и решения са основните цели на Коника Минолта през 2008 година, разкри Елена Дречева, управител на компанията в България. Новите предложения на производителя идват в отговор на очакванията на потребителите за удобство, комуникативност и ергономичност. Целта е да се съкратят време и разходи за поддръжка на инсталираните устройства в офиса.
Компанията наблегна на решението CS Remote Care за дистанционна диагностика и контрол на устройствата. Услугата се осъществява посредством защитена GPRS комуникация между устройствата и централен сървър на Коника Минолта, който пък осигурява връзката между MFP и съответния сервизен център.

Коментар