Telefonica става най-големият оператор в Германия

Telefonica Deutschland ще стане най-големия телекомуникационен оператор в Германия по брой клиенти, купувайки E-Plus

Telefonica Deutschland ще стане най-големият телекомуникационен оператор в Германия по брой клиенти, купувайки E-Plus от холандската KPN

Телеком операторът Telefonica Deutschland, дъщерна компания на испанската Telefonica, планира да привлече 3,62 млрд. евро чрез увеличение на капитала си, за да финансира частично сделката по поглъщане на Е-Plus.

Поглъщането на стойност 8,6 милиарда евро ще превърне Telefonica Deutschland в най-големия телекомуникационен оператор в Германия по брой клиенти, предаде Ройтерс. Под бранда E-Plus в Германия работи холандската компания KPN.

Вчера Telefonica Deutschland пусна 1,16 милиарда нови акции на цена 3,24 евро всяка, които ще се предложат на сегашните акционери на компанията в съотношение 1:1.

Компанията майка Telefonica притежава 77% от Telefonica Deutschland. Тя е един от най-големите телеком оператори в Европа по обем продажби, като отстъпва само на Deutsche Telekom AG.

Telefonica също така е втора по пазарна капитализация в телеком сектора след британската Vodafone Group Plc. Испанският телекомуникационен гигант работи активно на пазарите в Латинска Америка, във Великобритания, Ирландия, Чехия и Словакия.

Коментар