Кризата с КТБ оживила ИТ пазара

Продажбите на компютърни продукти изненадващо се повишиха през лятото

Продажбите на компютърни продукти изненадващо се повишиха през лятото

Освен драма за стотици хиляди вложители, затварянето на Корпоративна търговска банка предизвика и друг, положителен ефект. Дилъри на компютърни продукти съобщиха за изненадващ ръст на продажбите през летните месеци.

На дилърска конференция на Асбис в курорта „Св. Контсантин и Елена” се чуха мнения, че кризата с КТБ е причина за повишените продажби през лятото. Мениджър на компания за игри заяви, че именно страхът на хората за парите им в банките е провокирал покупки на ИТ продукти.

Подобно мнение споделиха и други представители на ИТ бизнеса, които също наблюдават необичайна активност през летния сезон. Мениджъри на брандове отчитат, че в последните месеци каналите за продажба на продуктите им у нас отчитат по-високи продажби.

Подобна тенденция обаче не е регистрирана от официалните проучвания. Засега няма потвърждение в анкетите, че банковата криза е причината за повишените продажби на ИТ продукти. По-скоро ръстът на БВП през първото полугодие е довел и до оживление на ИТ пазара, коментира Людмил Стойчев от CBN по време на Асбис Академия.

Коментари по темата: „Кризата с КТБ оживила ИТ пазара”

добавете коментар...

  1. :o)

    Мухахахаххаха това е най-смешното нещо, което съм чел наскоро 🙂
    Така хубаво им повлия на хората, на които фирмите си държаха парите за заплати и разплащания в КТБ, че лекинко увиснаха за 2 месеца не само плащания за ИТ, ами и за ток, парно, вода и т.н.
    Единственото , което може да се е оживило са бързите кредити!

  2. p:-)

    Някой да не си помисли, че и тези родни ИТ мутро фирми също са точоли от КТБ 🙂
    Всеки точил от КТБ е доволен и живнал с нови сили за следващото точене на пари. 🙂

  3. :)

    То и озоновата дупка помогна много за оживлението на родният ИТ пазар. Ако не вярвайте питайте Асбис 🙂

Коментар