Coinbase навлиза уверено в Европа

Coinbase, една от най-големите компании за биткойн услуги, навлиза уверено на европейския пазар. Компанията от Сан Франциско обяви, че ще оперира в още 12 страни на Стария континент, вкл. Испания, Италия, Белгия, Австрия, Нидерландия, Кипър, Финландия, Латвия, Гърция, Малта, Португалия и Словакия.

Жителите на тези страни ще могат да купуват и продават биткойни (Bitcoin) чрез платформата на Coinbase. Първоначално услугата ще работи в тестов режим, а операциите ще бъдат ограничени до 500 евро на ден, съобщи TechCrunch.

Coinbase е услуга за уеб-базирани портфейли, в които клиентите могат да съхраняват своите биткойни, както и да извършват операции с виртуална валута. Платформата има 1,6 млн. потребители и хиляди търговски партньори, вкл. Уикипедия и мрежата Overstock.

Правните аспекти на операциите с биткойн обаче все още не са регулирани. В различните страни на ЕС действат различни инструкции за биткойн, а в някои държави въобще липсват такива инструкции, така че Coinbase ще трябва да се съобразява със спецификите на всеки пазар.

Коментари по темата: „Coinbase навлиза уверено в Европа”

добавете коментар...

  1. Blah2

    Държавата се казва Нидерландия, Холандия е само област 🙂

  2. Blah

    Коя е тая държава – Нидерландия? 🙂

Коментар