HP купи облачната платформа Eucalyptus

HP подсили облачното си портфолио с технологиите на Eucalyptus

HP подсили облачното си портфолио с покупка на платформата Eucalyptus за неназована сума

HP съобщи, че купува облачната платформа Eucalyptus за неназована сума. Шефът на Eucalyptus Мартен Микос ще управлява клауд бизнеса на HP и ще се отчита пряко на CEO-то Мег Уитман.

Очаква се сделката да приключи към края на октомври. Сегашният мениджър на клауд бизнеса на HP, Мартин Финк, ще продължи да работи в компанията като технически директор и ръководител на HP Labs.

По-рано тази година CEO-то на HP Мег Уитман обеща инвестиции в размер на 1 млрд. долара в облачни проекти. Компанията разгръща своите облачни услуги под бранда Helion.

Софтуерът на Eucalyptus помага на компаниите да създават собствени частни облачни хранилища, както и да разпределят работното натоварване между вътрешните центрове за данни и услуги от рода на AWS (Amazon Web Services).

Мартен Микос ще развива облачното портфолио HP Helion и редица софтуерни продукти, използвани за вътрешни и външни клауд услуги на база платформа OpenStack. Преди да постъпи в Eucalyptus, Микос ръководеше проекта MySQL – най-широко използваната база данни с отворен изходен код. В рамките на HP той ще управлява и проектите за мрежова виртуализация.

Коментар