Излязоха първите смартфони по проекта Android One

Моделът Spice Dream UNO (Mi-498) се счита за първия смартфон, създаден по проекта Android One на Google

Spice Dream UNO (Mi-498) се счита за първият смартфон, създаден по проекта Android One на Google

Първите смартфони  по проекта Android One дебютираха днес в Индия. Устройства, базирани на новата концепция на Google, ще предлагат местните компании Micromax, Karbonn и Spice Mobiles, предаде Ройтерс.

Моделът Spice Dream UNO (Mi-498) се счита за първият смартфон, създаден по програмата Android One. Устройството стъпва на едночипова система MediaTek MT6582 с четири изчислителни ядра и графика Mali-400 MP, допълнена с 1GB оперативна памет и 4GB сторидж, 5-мегапикселова основна камера и предна 2MP.

4,5-инчовият екран има резолюция 854х480 пиксела, а батерията с капацитет 1700 мАч осигурява до 10 часа време за автономна работа и 160 часа в режим на изчакване. Моделът се управлява от операционна система  Android 4.4 KitKat.

Сходни параметри има и смартфонът Karbonn Sparkle V, който обаче е по-дебел от Spice Dream UNO – 10,4 мм спрямо 9,15 мм. Третият модел, Micromax Canvas A1, е подобен на останалите два по технически характеристики.

Представените днес Android One смартфони ще се продават на цени от 105 до 115 долара. Устройствата вече са достъпни за поръчки от онлайн търговци, а продажбите в магазини ще започнат в началото на октомври. До края на годината смартфони на база Android One ще излязат и на някои пазари в Южна Азия, а през 2015-та се очаква експанзия на платформата и в други райони по света.

Коментари по темата: „Излязоха първите смартфони по проекта Android One”

добавете коментар...

  1. :o)

    Като отворя сайтовете тук виждам същите инчове смартфони по 100-120 лева.
    Какви долари? 🙂

Коментар