Acer ще атакува пазара на конзоли за игри

Нова машина за игри подготвя за пазара тайванският гигант Acer. От изявлението на вицепрезидента на компанията се породиха спекулации, че това няма да бъде геймърско РС, а конзола за игри.
Представителят на Acer намеква недвусмислено за втория вариант, тъй като сравнява все още неизлязлото устройство с конзолите на Nintendo и Microsoft. Освен това той е подчертал, че машината за игри ще използва открити стандарти, което е хвърляне на камъни в градината на сегашните доставчици.
На Acer все пак ще й бъде доста трудно да размести статуквото на пазара за геймърски конзоли, който се доминира от трите големи – Nintendo, Sony и Microsoft, коментират анализаторите на пазара.
Наскоро Acer намекна също, че планира инвазия и на пазара за евтини лаптопи, където сега жъне успехи Asus с нейния Еее PC. Анализаторите виждат в това намерение на Acer потенциално много силен ход, тъй като компанията има голям опит с по-евтините лаптопи и освен това, купувайки компоненти от доставчиците за Eee PC, но в по-големи обеми, ще може да снижи цените под тези на Asus.
Acer а амбицирана дори да се изравни в глобален мащаб с двата най-големи в РС бизнеса – HP и Dell. Преследвайки тази цел, тайванската компания придоби Gateway и Packard-Bell.  

Коментар