Обявиха национален турнир по уеб дизайн

Националното състезание по уеб дизайн и Интернет програмиране ще се проведе в град Лозница, Разградска област от 4 до 6 април. Най-добрите уеб дизайнери и уеб програмисти сред учениците в България ще получат възможност за изява в рамките на турнира, съобщиха от фирма СуперХостинг.
В състезанието могат да се включат ученици от VIII до XIII клас от цялата страна. Участниците ще трябва да представят собствени проекти в две категории – „Уеб дизайн“ и „Интернет програмиране“, като всеки проект може да бъде разработен от екип до двама ученика, под ръководството на научен ръководител.
„Националното състезание по уеб дизайн и Интернет програмиране може да се превърне за учениците в начало на бъдещото им професионално развитие“, коментира Любомир Русанов, управител на СуперХостинг. „Нашата цел, подкрепяйки инициативата, е да спомогнем за по-доброто позициониране на България в информационното общество и по-успешното преминаване към икономика на познанието“, добави той.
Наградният фонд на състезанието е над 3 000 лв., като са предвидени и поощрителни награди. На сайта на проявата http://sastezanie.getika.com/ може да се намери повече информация, а също и класирането след края на състезанието.

Коментар