Следващият Windows ще се продава на парчета

Следващата версия 7 на най-популярната операционна система Windows може да се продава на парчета. Ядрото на системата ще бъде само 40MB. Microsoft ще предлага платени допълнителни възможности, твърди публикация в ZDNet.
Софтуерният гигант вече е патентовал концепцията за модулна операционна система. Различни варианти в новия Windows Server 2008 определят какви модули да инсталира потребителят.
В ограничен вид модулният принцип е въведен и в Windows Vista, където потребителите могат да преминават между версии Home Basic, Home Premium и Ultimate, всяка от които има различна функционалност.
Windows 7 се очаква да излезе през 2010 или 2011 година. Системата ще се базира на ново ядро и няма да съдържа единадесетата версия на мултимедийния програмен интерфейс DirectX.

по темата: „Следващият Windows ще се продава на парчета”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Е чак пък такива тъпи изказвания.

    Опцията за избор на компоненти я имаше и в Win 95 и в Win98, и в Win Me. Това, че ти не си знаел как и къде да цъкнеш в Setup-а си е твой проблем.

    За съжаление с 2000 и XP нещата стоят така както го описваш. Но пък си има достатъчно програми, които да вършат това. Аз ползвам XPlite. Маха по перфектен начин всичко ненужно.

    За Vista съм на мнение, че хората са предложили избор на купувача. Като не искаш много неща в Windows – купи си Basic. Аз лично съм си слагал Bussiness за пробване. Проблема, че не си си прочел коя версия, какво има, отново си е твой личен проблем. И за да не си помислиш, че само се заяждам, държа да ти подчертая, че има версии на Виста, в които няма Медия Плеър – Vista Bussiness N и Home Premium N. Само дето тези версии ги има в магазина, а не на локалния сървър на кварталния ти ЛАН. То и Windows се прави за хората, които искат да си го купят. Като не ти харесва – не го купувай. На мен ми харесва, купил съм си го и му се радвам.

    А изтропания лаф за бозаджиите няма да коментирам. Невежеството ти те описва достатъчно добре.

  2. бос

    Софтуерният гигант вече е патентовал концепцията за модулна операционна система.

    Тея бозаджий се чудат кво да гепат още.

    В момента при инсталация на винбоз бозаджийте не могат да избират какво да инсталират, сичкото бангладеж им се записва на диска и нема неискамнеманедей. Ма не искам медиаплеър – абе неманеискам. Сега някой се е сетил, че имаше една Мас ОS 9, където избираш точно кои компоненти, програми, че дори и интернет с жава или без жава да инсталираш. Сега бозаджията се е усетил заради цирка с 5-6-те едитишъна и измислил нова концепция построена върху Маc ОS. За съжаление пак не пада по-далече от Епъл.
    Освен тва бозата не е най-популярната система, а най използваната. Нещо като градския транспорт и автомобила.

Коментар