easyJet увеличава броя на полетите по линията София-Лондон

easyJet, водещата европейска нискотарифна авиокомпания увеличава броя на полетите по линията София – Лондон Гетуик до 10 на седмица. От края на май 2008 авиокомпанията ще предлага по един допълнителен полет в понеделник, сряда и петък. Билетите вече са в продажба и могатда бъдат резервирани през www.easyJet.com. Увеличаването на честотата на полетите е в резултат на голямото търсене от страна на пътниците както от България, така и от Великобритания.
Питър Воец, Маркетинг мениджър Швейцария, Австрия & Източна Европа, easyJet, коментира:
Щастливи сме, че имаме възможност да увеличим броя на полетите по маршрута София-Лондон. Посрещнахме България в семейството на страните, където easyJet предоставя нискотарифни полети с грижа и удобство само преди пет месеца с три полета седмично. Сега, водени от силното търсене ще направим полетите ежедневни и сега отговаряме на нуждите на нарастващия брой наши пътници”.
easyJet е пример за успеха на Европейския съюз – стартирала дейността си преди 12 години с два самолета и два маршрута, авиокомпанията бързо се разраства и се превърна в четвъртата по големина авиокомпания в Европа.Авиокомпанията има възможност да съкращава разходите като опрости разпространението – не използва посредници, а продава директно на потребителя. Като интернет-базирана компания, easyJet продава над 98% от местата чрез своя уебсайт.

Коментар