Дата Макс е сам участник в търг за е-плащания

Дата Макс АД е вероятният победител в търга за разработване на среда за електронни разплащания при предоставяне на административни услуги. Дружеството е единственият кандидат в обществената поръчка на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), стана ясно днес при отваряне на офертите.
След разглеждане на подадените документи комисията, назначена да проведе процедурата, допусна участника до отварянето на ценовата оферта. Предложената от фирмата цена е 1 090 000 лв. без ДДС, в която се включва също безплатно гаранционно обслужване и поддръжка за 3 години.
Междувременно МДААР отвори и офертите по търга за провеждане на специализирано обучение по английски език за работа с институциите на Европейския съюз. Двама бяха кандидатите – Гражданско дружество „Хоризонти" и консорциум от Национален педагогически център (НЦП) и „Магистра" ООД, който беше отстранен от комисията, поради непълнота и неизрядност на част от изискуемите документи.
Гражданско дружество „Хоризонти" предлага цена от 331.31 лв. без ДДС за един обучаем за две нива (240 учебни часа). В цената се включват и разходите за организиране и изпълнение на обучението, в това число стойността на оригиналните учебници и помощни материали, както и издадените документи за завършено ниво – сертификат и Europass.

Коментар