Мобилно приложение помага на хронично болни

Много хора по света страдат от хронични заболявания, лечението на които е трудно и продължително. Едно мобилно приложение обещава да помогне в проследяване на състоянието на болестта и ефекта от предприетите лечения.

Хронично болните могат да подпомогнат лечението си, като отделят само няколко минути на ден, за да отговорят на въпросите на Flaredown

Хронично болните могат да подпомогнат лечението си, като отделят само няколко минути на ден, за да отговорят на въпросите на Flaredown

Flaredown набира средства в популярната платформа за финансиране на проекти Indiegogo.com, като събраната сума вече превишава поставената цел от 25 000 долара. Платформата се състои от сайт и мобилно приложение и разчита на активно взаимодействие от страна на потребителя.

Страдащите от хронични заболявания – било то хранителна алергия или нарушения на съня – ежедневно отговарят на няколко характерни за болестта въпроси. В замяна на това „пациентите” на Flaredown могат да наблюдават цялата история на заболяването и влиянието на определени лекарства, както и да получат персонализирани препоръки.

Потребителите на Flaredown могат да наблюдават цялата история на заболяването си и ефекта от различни лекарства

Потребителите на Flaredown могат да наблюдават ефекта от различни лекарства върху конкретно заболяване

Потребителят може да разпечата систематизираната информация във вид на графика и да я покаже на лекаря. Данните от Flaredown несъмнено ще помогнат на лекаря да проследи ефекта от лечението на пациента.

Flaredown има още едно съществено предимство. На сайта на проекта пациенти със сходни заболявания могат да обсъждат лекарства, рецепти, методи за поддържане на здравето и други интересуващи ги въпроси.

Предвидена е също възможност за оценяване на лекарствата и съответно създаване на рейтинг. По този начин хронично болните ще намират най-подходящите за тях препарати и методи за лечение.

Към момента платформата Flaredown е специализирана върху болестта на Крон и ревматоиден артрит. След като проектът стане масово достъпен, постепенно ще бъдат обхванати повечето хронични заболявания, обещават разработчиците.

Коментар