Топ 100 софтуерни компании у нас правят 565 млн. евро

Приходите на Топ 100 софтуерни компании у нас възлизат на 1,4% от брутния вътрешен продукт

Приходите на Топ 100 софтуерни компании у нас възлизат на 1,4% от брутния вътрешен продукт

Стоте най-големи софтуерни компании в България са реализирали приходи общо за 565 милиона евро през 2013 година. Този резултат е с 12% по-висок спрямо предходната година, докато ръстът на БВП на страната е само 1%, сочи анализ на агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

Приходите на Топ 100 софтуерни компании у нас възлизат на 1,4% от брутния вътрешен продукт през миналата година – това е исторически най-добрият резултат за софтуерния бизнес в страната. За сравнение, през 2008 година този показател беше 0,86%.

Софтуерни компании от 4 сектора намират място в класацията на CBN – дистрибутори, интегратори, аутсорсинг доставчици и независими разработчици (ISV).

Новият доклад „CBNTop100 Bulgaria Software business” обобщава резултатите на 230 софтуерни фирми в България с пазарен дял от над 93%, уточниха от анализаторската компания. Списък на първите 25 компании в класацията (подредени по азбучен ред) е достъпен безплатно в блога на CBN.

Коментари по темата: „Топ 100 софтуерни компании у нас правят 565 млн. евро”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Да и мен ме интересува колко пари ИТ бизнесът е заработил от чуждестранни поръчки!!! Много ми пука, че паразитират и на без това слабата българска икономика и хора.

  2. Митьо виждащия

    Мутрите си софтуеризираха своя мръсен бизнес с мръсните си пари!

Коментар