Уолстрийт не се повлия от признанието на Тим Кук

Тим Кук може да води Apple напред, независимо от сексуалната си ориентация, смятат водещи анализатори

Тим Кук може да води Apple напред, независимо от сексуалната си ориентация, смятат водещи анализатори

Решението на Тим Кук да разкрие публично сексуалната си ориентация криеше интрига за това как ще реагира Уолстрийт. Оказа се, че инвеститорите не се влияят от подобни фактори – акциите на Apple останаха стабилни, а доверието в CEO-то на компанията продължава да е високо.

Двама известни анализатори на Apple, Джийн Манстър и Дъг Клинтън, споделиха пред CNBC, че днес Тим Кук е също толкова способен изпълнителен директор, колкото беше и преди изявлението от миналата седмица, че е гей.

Аспекти като пол и раса са само част от нещата, в които Apple винаги е търсила равнопоставеност. През годините компанията доказа, че тези усилия не са само шоу за добрия имидж на Купертино.

Apple вече е лидер в областта на екологичната отговорност, третирането на работното място, правата на човека и в други аспекти, отбелязват анализаторите. Те оценяват способността на управленския екип да прокарва положителна промяна на обществено ниво.

Коментари по темата: „Уолстрийт не се повлия от признанието на Тим Кук”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Като бях ученик по едно време в класа ми имаше един луд, ама истински луд се беше. Някой го беше научил да казва: “Аз съм луд и с това се гордея” и останалите съученици често го караха да го казва. Тук нещата са подобни.

    Между другото в България има доста обратни, които също се отвращават от подобни изказвания, като това че хомосексуализмът е мотив за гордост. И също така са противници на гей парадите. То да си обратен си е форма на инвалидност (на мозъка). Няма какво да направиш като го имаш – приемаш, но не започваш да се хвалиш. Все едно истински инвалид да излезе на улицата и да вика: “Ей вижте аз съм на инвалидна количка и страшно се кефя.” Просто защото това не може да е така…

    А за обратната резба на kameo хич не ми пука. Толкова колкото и ми пука и за ориентацията на Тим Кук.

  2. gbps

    какво е това Булгаристан?

  3. kameo

    Vajnoto e da ima kinti…gei,mei na koi mu puka. Samo v Bulgaristan tova e “ot znachenie”.

  4. Anonymous

    Епъл си е Епъл, но това, че Епъл правят успешни продукти съвсем не прави педерастията на Тим Кук по-малко извращение.

    Тим Кук: “Нека бъда ясен – аз съм горд да бъда гей, като смятам, че да бъда гей е сред най-хубавите дарове, които Бог ми е дал”. Кой ли ще е този бог на Тим Кук…

  5. Уруд

    Дупедавец

Коментар