Nokia разработва флагмански Android смартфон

Nokia вече има в порфолиото си Android смартфони, но продажбите им не вдъхват оптимизъм

Nokia вече има в порфолиото си Android смартфони, но продажбите им не вдъхват оптимизъм

Nokia, която продаде телефонния си бизнес на Microsoft, ще се опита да влезе на Android пазара. Според китайски източници, екип на компанията разработва Android смартфон.

Твърди се, че новото устройство ще има топ характеристики и компанията ще го позиционира като флагман. Nokia обаче няма право да използва собствения си бранд за телефони в продължение на десет години, съгласно условията на сделката с Microsoft.

Финландската компания може да заобиколи това ограничение и да наложи нов бранд чрез партньори като Compal и Foxconn, които произвеждат устройства по поръчка.

Nokia вече има в арсенала си няколко устройства под управление на Android. Това са моделите Nokia X, Nokia XL и Nokia XL+, но продажбите им не са впечатляващи. Разработката на новия модел е възложена на екипа, създал Nokia N9.

Коментари по темата: „Nokia разработва флагмански Android смартфон”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Наистина Anonymous хвърли бомбата и компанията Nokia трябва да се гръмне, защото не е наясно че е изцяло купена 🙂 🙂 🙂 .

  2. Коректор

    Анонимния, Майкрософт не е купила цялата компания Нокия, а само подразделението за телефони!

  3. Grammar nazzy

    Господине моля върнете се в училище и се научете как се пише!Или най-малкото преди да изпратите коментара проверете за грешки!
    То не става само с чаткане по клавиатурата … трябва и мисъл!

  4. Anonymous

    Автора на татията, или е забравил факта че Microsoft купи цялата компания за около 8 милиарда и може д полсзва какавто си иска брад, или просто не е запознат със пазарите и преписва разни статии оттук оттам.

Коментар