Пускането на 3G iPhone e неминуемо

Нивото на спекулациите около предстоящото пускане iPhone, който ще поддържа 3G мрежи, продължава да се покачва. Предполага се, че новият модел на нашумялото устройство ще достигне до Австралия към средата на годината, съобщава theage.com.au.
При все по-голямото желание на телекомуникационните компании да преминат от 2G към по-бързите широколентови услуги 3G, липсата на модели хендсети, поддържащи тази технология, е считана от анализаторите за основна пречка iPhone да се разпространи в повече държави по света.
От IDC посочват, че австралийците масово искат по-голям дисплей и по-качествен уеб браузър, а появата на iPhone без 3G свързаност ще доведе до закупуване на устройството само от верните фенове на Apple. Тъй като всички телекоми в държавата-континент създават и развиват 3G мрежи, то пускането на iPhone с 2G на австралийския пазар е безсмислено.
Според предвижданията на IDC, през 2009 година абонатите на 3G в Австралия ще бъдат повече от тези на 2G. От своя страна, Apple обещава нейният популярен хендсет да се появи на местния пазар през тази година, но точна дата все още не е обявена.
Проучване сред дистрибуционните канали на Apple разкрива, че през май ще започне производството на малък брой 3G iPhone, а за юни е насрочен стартът на по-масово производство.

Коментар