Sony Ericsson Open събра в Маями звезди от световния тенис и от Холивуд

Sony Ericsson Open е петият по мащаб тенис турнир в света и е единственото тенис събитие с продължителност 12 дни. Турнирът се провежда от 26 март до 6 април в Маями, Флорида и събира най-добрите състезатели в мъжкия и женския тенис сред които Рафаел Надал, Серена и Винъс Уилиямс, Жюстин Енен и много други.
Сред гостите и феновете на турнира бе и холивудската звезда Оуен Уилсън, който придоби световна известност като комедиен актьор с ролите си на Джон Бекуит в „Wedding Crashers“ („Ловци на шаферки“) и на Хензъл в „Zoolander“ („Зулендър“). Звездата се появи на Sony Ericsson Open, предизвиквайки огромен шум и интерес, за да гледа триумфа на звездата на Асоциацията на тенис професионалистите Джеймс Блейк в мача му от третия кръг на Stadium Court.
Sony Ericsson Open започна по уникален начин. Стартът му бе ознаменуван с първия в света тенис мач на вода. Две от световните звезди на тениса, Серена Уилиамс и Рафаел Надал, застанаха един срещу друг на специално създадения за целта корт, за да опитат късмета си на една много трудна и непредвидима повърхност, и изпълниха една на пръв поглед неизпълнима задача, приличаща по-скоро на чудо, отколкото на съвременна игра на тенис.
Революционният мач се проведе на покрива на новия Gansevoort South Hotel, който за пръв път отвори врати за гости. Водният корт бе изграден в 33-метровия плувен басейн на огромния покрив на хотела с гледка към южния плаж на Маями. Цяла седмица бе необходима на специалния водолазен екип за изграждането на уникалния корт.
Шампионката Серена Уилиамс коментира: „Веднъж в живота си човек има шанс да изживее подобно нещо и да играе тенис във вода. Беше страхотно да участвам в първия такъв мач в света. Да играя срещу Рафа беше допълнително предизвикателство, но мисля че повърхността ми помогна да изравним силите и игровите полета – особено, когато той доброволно избра да играе в дълбокия край!”
Рафаел Надал сподели: ”Обичам да играя на всякакви повърхности, но това беше коренно различно, а това че играех срещу Серена го направи още по-специално. За пръв път играя мач във вода, а още повече ми хареса мястото тук в Маями, което е с такава гледка към океана, който аз толкова обичам.”
Дий Дута, корпоративен вицепрезидент и ръководител на отдел Маркетинг в Sony Ericsson Mobile Communications добави: „Ние сме пионери за няколко неща в световния тенис: нощен тенис на Sony Ericsson Open миналата година, тенис на футболно игрище на стадиона на футболния клуб Реал Мадрид в рамките на Sony Ericsson шампионата и сега – тенис на вода. С това невероятно начало на Sony Ericsson Open се надяваме, че дарихме вълнуващо изживяване на хората по цял свят.”
Sony Ericsson са посветили усилията си да внесат забавление, нововъведения и блясък в тениса като създават уникален спортен спектакъл. Компанията се стреми да стимулира и умножи емоциите на феновете на Sony Ericsson Open и да пренесе завладяващото изживяване, свързано с този спорт, към нови публики.             
Турнирът Sony Ericsson Open 2008 се провежда от 26 март до 6 април в Tennis Center в Маями. Той е една от деветте мастърс серии в календара на Асоциацията на тенис професионалистите (ATP), топ събитие в календара на тура на Женската тенис асоциация и събира най-добрите играчи в световния мъжки и женски тенис. През 2007 година Новак Джокович срази Гилермо Канас и спечели първата си Sony Ericsson Open титла, а Серена Уилиамс победи Жюстин Енен и спечели четвъртата си титла в Маями.

Коментар