Български виртуален свят смени името и визията си

Българският проект за виртуален свят – virtual-nightlife.com – вече е с ново име, обновена визия и нови „места“ за посещение, съобщиха от фирма Net4You, която е разработчик на сайта. Виртуалният свят, който пресъздава реалните софийски улици и площади, вече се нарича Woo Network.
„С новите марка и визия проектът няма да акцентира само върху нощния живот и ще се развива както в сферата на развлеченията, така и във виртуалното образование, социалните мрежи и електронния бизнес“, обясни Нели Боргова, управител на Net4You.
Марката и визията вече са идентични с едноименните проекти на компанията във Великобритания и Дания. Променен е и адресът на виртуалния свят – http://woonetwork.bg/, а старата версия ще продължава да бъде активна на http://virtual-nightlife.com. Досегашните посетители на сайта могат да използват вече създадените си акаунти, за да влизат и в двете версии, уточниха от компанията.
Първата промяна в новата визия на виртуалния свят е появата в него на площад „Народно събрание“, с изглед към сградата на Парламента. Нови са и рубриките Календар, Новини, Състезания и Мнения. Проектът ще се развива в посока на популярна онлайн мрежа за забавление, комуникация, обучение и бизнес.
Woo Netowork предоставя възможности за чат както в общ канал, така и персонално, с избрания човек. Мрежата  осигурява също слушане на музика, участие в състезания с награди, приключенски игри, виртуално студио на музикалната телевизия ММ и посещение на виртуални заведения. Скоро ще заработи и първият у нас магазин за виртуални животни.
Виртуалното летище на Woo Network позволява пътуване до датската или британската версия на компютърно генерирания свят. Освен тях Woo Network има и шведски вариант, а създателите на проекта работят по неговите версии за Швейцария, Русия, Литва, Латвия и Естония.
Всеки посетител на Woo Network разполага с персонално пространство, което може да използва за съхраняване на снимки, други изображения, както и за постване на коментари по интересни теми, организирани в блог.
В мрежата може да се наеме, а скоро и да се купи апартамент срещу виртуални пари. Апартаментите представляват лично пространство, чийто притежатели могат да си канят приятели, да подреждате снимки, както и да четат новини, използвайки виртуалните телевизори.

Коментар