Samsung иска забрана за Nvidia да внася в САЩ

Samsung контраатакува Nvidia с обвинение за патентни нарушения

Samsung очаква от съда да накаже Nvidia за нарушаване на негови патенти

Samsung поиска от Комисията за международна търговия (ITC) на САЩ да забрани вноса в страната на чипове на Nvidia и устройства, които ги използват, съобщи Ройтерс.

В жалбата от петък миналата седмица се твърди, че графичните процесори и едночиповите системи на Nvidia нарушават патентни права на Samsung. Ето защо корейската компания иска комисията да забрани вноса на някои чипове на Nvidia и продукти на тяхна база в САЩ.

В допълнение, Samsung атакува с подобно обвинение компаниите Biostar Microtech, Elitegroup Computer Systems, EVGA, Fuhu, Jaton, Mad Catz, OUYA, Sparkle Computer, Toradex, Wikipad и Zotac.

По-рано този месец Samsung даде на съд Nvidia, като обвини производителя на графични процесори в нарушаване на патентни права. Компанията се надява на компенсация за нанесените вреди.

Атаката на Samsung идва в отговор на действия от страна на Nvidia. В началото на септември графичният разработчик се обърна към съда и ITC, обвинявайки Samsung и Qualcomm в нарушаване на негови патенти в областта на GPU (графични процесори).

Коментар