Plan V зарежда смартфон от обикновена батерия

Адаптерът Plan V позволява зареждане на смартфон от 9-волтова батерия през micro-USB порт

Адаптерът Plan V позволява зареждане на смартфон от 9-волтова батерия през micro-USB порт

Едно от неудобствата на съвременните смартфони е нуждата от често зареждане на батерията. Но когато наблизо няма електрически контакт, това се превръща в проблем.

Едно ново устройство може да облекчи значително притежателите на смартфони. В платформата Kickstarter набира финансиране проектът Plan V – концепция за малко устройство, което позволява зареждане на смартфона от обикновена батерия с напрежение 9 волта.

Plan V е идея на австралийски разработчици от компанията Flintu. Адаптерът свързва смартфона към батерията, която го зарежда за около четири часа (тестът е направен с Galaxy S5). Устройството тежи само 7 грама и може да се носи удобно на ключодържателя.

В момента Plan V позволява зареждане на смартфони от рода на Galaxy S5 чрез порт micro-USB. Разработчиците от Flintu планират да разширят списъка от поддържани телефони и да вземат сертификат Apple MFI, така че Plan V да зарежда и айфони.

При поставена цел от 30 000 австралийски долара, проектът досега е привлякъл над две трети от желаната сума, а до края на кампанията остават още 24 дни. Актуалната цена на Plan V е 15 AUD (12,80 щатски долара).

Коментар