LG излиза с телевизор от ново поколение на CES 2015

Телевизорите с квантови точки подоряват с 30% възпроизвеждането на цветовете, в сравнение с обикновените LED и LCD панели

Телевизорите с квантови точки подоряват с 30% възпроизвеждането на цветовете, в сравнение с обикновените LED и LCD панели

Телевизор с квантови точки ще покаже LG на януарското изложение CES 2015 в Лас Вегас. Моделът от ново поколение има резолюция 4К (Ultra HD) и по-широка цветова палитра, с подобрена наситеност спрямо обикновените LCD панели.

Технологията с квантови точки използва нанокристали с размери от 2 до 10 нм. Всяка точка се явява източник на цвят, който се определя от нейните размери. Добавянето на нов слой преди подсветката води до забележително подобрение на цветопредаването и яркостта на изображението.

Новите елементи излъчват необикновено ярки цветове, което позволява да бъде повишено качеството на изображението на IPS матрицата, дори без промяна на останалите характеристики. Твърди се, че възпроизвеждането на цветовете е подобрено с 30% спрямо сегашните LED и LCD панели.

Освен това телевизорите LG 4K Ultra HD с технология на квантови точки не съдържат кадмий или друг токсичен тежък метал. Цените на новите модели и сроковете за пускането им на пазара все още не обявени от корейския производител.

Коментар