Oracle представи технологии за подобряване на бизнес-процесите

Oracle Architect Forum събра на 9 април 2008 г. в City Center Sofia експерти, клиенти и партньори на компанията, които се запознаха с интегрираните решения от следващо поколение на Оракъл, включващи SOA (Service Oriented Architecture), BPM (Business Process Management) и средата на Оракъл за разработка на SOA базирани приложения WebCenter.

На форума специалисти от Оракъл представиха стратегическите и практически страни на изцяло иновативните решения в интегрираните приложения, включително и на:

· процесите и интегрирането на данни с интеграционната платформа на Oracle;

· ролята на BPM в повишаването на ефективността и иновациите;

· ролята на Oracle Data Integrator.

При откриването на форума Даниела Миланова, старши консултант продажби в Оракъл България, акцентира на преимуществата на ориентираните към услуги архитектури (SOA), посредством които се осъществява гъвкава реализация на бизнес изискванията на организациите.

SOA Suite и BPA Suite оформят един иновативен пакет от продукти, предназначени за проучване, анализ и интегриране на бизнес процесите в съвременните организации. По този начин те подобряват своята дейност, като повишават качеството на услугите и конкурентоспособността си, допълни Миланова.

Стратегията на Oracle за интегрираните приложения представи Доналд Моубрей, директор иновативни технологии в Оракъл. „Какво прави интегрираните приложения от следващо поколение на Oracle толкова иновативни? Това безспорно е възможността за обединяване на набор от услуги в общ процес и предоставянето им от различни доставчици. Интегрираните приложения претърпяха значително развитие – в началото бяха код, позволяващ изпълнението на услуги, докато днес са в много по-напреднал стадий – сега уеб-базираните услуги се трансформират в цялостни и автоматизирани бизнес-процеси”, заяви в презентацията си Доналд Моубрей.

Той се спря подробно върху новите функционалности на архитектурата, ориентирана към услуги и управлението на бизнес процеси, както при моделирането на самите процеси, така и при контрола на бизнес-дейностите и работния процес. “Oracle Fusion Middleware предлага на клиентите цялостен платформено независим SOA и BPМ софтуер, който помага да се повиши корпоративната гъвкавост едновременно с намаляване на разходите за ИТ”, подчерта Доналд Мобрай.

В днешно време организациите осъзнават все повече ползите от внедряването на интегрирани приложения и все по-често търсят софтуер като Oracle SOA Suite, Oracle Business Process Analysis Suite и Oracle Data Integrator – ключови компоненти на Oracle Fusion Middleware. Проектирани върху отворени стандарти и архитектура, позволяваща надграждане на системата без спиране на съществуващите системи (така наречените hot-pluggable архитектури), пакетът Oracle SOA Suite улеснява интеграцията на приложения и данни в хетерогенни среди.

Клиентите имат възможност да моделират, управляват, защитават и разработват уеб-базирани услуги за бизнес-процеси, като по този начин максимизират ползите за бизнеса си и защитават направените вече инвестиции в информационни технологии, заяви Крейг Стюарт, старши консултант продажби Oracle Data Integrator.

На форума беше представена и ролята на Oracle WebCenter, като среда, в която се разработват и експлоатират SOA базирани приложения, включващи Web 2.0 услуги.

Коментар